Giuwecz
Skladniki:
- 3 nozki od kurczaka lub 1/2 kurczaka
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- ok 1 kg ziemniakow
- 1 papryka cala (zielona lub czerwona)
- 4 cebule
- 5-6 pomidorow
- natka z pietruszki
- sol, pieprz
- przecier pomidotrowy do smaku
- lyzka papryki slodkiej
- troszke papryki ostrej
- czubrica
Przygotowanie:
• Kurczak z fasolka, cebula, pomidorami, papryka, natka od pietruszki posolic, popieprzyc, dodac papryke slodka i dusic az mieso kurczaka bedzie miekkie.
• Wyjac kurczaka, ostudzic i oddzielic od kosci. Do warzyw dodac przecieru pomidorowego do smaku, czubrice, papryke ostra i sol. Dodac mieso.
• Wszystko przelozyc do formy do pieczenia. • Ziemniaki pokroic w plastry i ulozyc na pionowo do warzyw aby byly zalane sosem.•¨Piec ok 1 godziny aby ziemniaki byly miekkie.
Przepis Baby Dianki