Giuwecz

Publié le par vander

IMG_6047--800x600-.jpg  

 Skladniki:

- 3 nozki od kurczaka lub 1/2 kurczaka
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- ok 1 kg ziemniakow
- 1 papryka cala (zielona lub czerwona)
- 4 cebule
- 5-6 pomidorow
- natka z pietruszki
- sol, pieprz
- przecier pomidotrowy do smaku
- lyzka papryki slodkiej
- troszke papryki ostrej
- czubrica

 

Przygotowanie:

• Kurczak z fasolka, cebula, pomidorami, papryka, natka od pietruszki posolic, popieprzyc, dodac papryke slodka i dusic az mieso kurczaka bedzie miekkie.  

IMG_6030--800x600-.jpg IMG_6033--800x600-.jpg

• Wyjac kurczaka, ostudzic i oddzielic od kosci. Do warzyw dodac przecieru pomidorowego do smaku, czubrice, papryke ostra  i sol. Dodac mieso.  

• Wszystko przelozyc do formy do pieczenia. IMG_6034--800x600-.jpg• Ziemniaki pokroic w plastry i ulozyc na pionowo do warzyw aby byly zalane sosem.IMG_6038--800x600-.jpg•¨Piec ok 1 godziny aby ziemniaki byly miekkie.

IMG_6040--800x600-.jpg

 

   

Przepis Baby Dianki

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article