Papryki faszerowane

Publié le par vander

  

Skladniki na farsz :

- 15-20 malych papryk (7 duzych)
- 800 gr miesa mielonego (pol wolowego i pol wieprzowego)
- 1 szklanka podgotowanego ryzu.
- 1 maly utarty pomidor (bez skorki)
- 1 srednia cebula
- troche natki z pietruszki
- sol, pieprz, troche czubricy
- 1 lyzka czerwonej slodkiej papryki
- troche papryki ostrej
- 1 lyzka oleju
- troche maki

 

Skladniki na zalewe n°1:

- duza kwarta garacej wody
- troche przecieru pomidorowego
- 1/2 cebuli
- troche natki z pietruszki
- sol, pieprz, czubrica
- troche papryki czerwonej slodkiej i ostrej
- 1 lyzeczka oleju

   

Skladniki na zalewe n° 2:

- 5-6 jogurtow Velouté
- 2 jajka
 

 

Przygotowanie papryk:

• Papryki umyc, odciac ogonki, i oczyscic wnetrza.

• Przygotowac farsz, wymieszac wszystkie skladniki i nadziac farszem papryki. Konce posypac maka.

• Ulozyc papryki w garnku na ukos.

• Zalac je polewa n°1 tak aby byly prawie przykryte i przykryc przykrywka.

• Wstawic do pieca na ok 1,5 godziny.

• Wyjac i zalac polewa n°2. Podpiec jeszcze 20 m, do pol godziny w piecu.

   

Przygotowanie zalewy n° 1:

• Dokladnie wymieszac wszystkie skladniki z goraca woda.

 

Przygotowanie zalewy n° 2:

• Dokladnie wymieszac jogurty z jajkami.

   

Przepis baby Dianki

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article