Paszteciki zapiekane z serem

Publié le par vander

 

Skladniki (dla 4 osob):

40 min

- 8 usmazonych nalesnikow
- opakowanie mrozonego szpinaku
- 2 lyzki masla
- 1 lyzka smietany
- 3 duze zabki czosnku
- sok z cytryny
- sol
- 1/2 lyzeczki cukru
- 10 dag sera zoltego (najlepiej bedzie ostry)

  

Przygotowanie:

• Szpinak rozmrozic, smazyc na masle pod przykryciem, potem odparowac, aby stal sie gesty.

• Czosnek wycisnac przez praske. Dodac do szpinaku. Doprawic smietana, sola, cukrem, sokiem z cytryny. Dokladnie wymieszac i jeszcze poddusic.

• Gotowy farsz mozna przestudzic lub gorocym smarowac nalesniki, zwijac je w rulony.

• Ulozyc w zaroodpornym naczyniu wysmarowanym maslem, posypac startym serem. Wstawic do dobrze nagrzanego piekarnika. Zapiekac kilka minut. Podawac na goraco. Do pasztecikow mozna podac sos chrzanowy.

 

 

Przepis Joanny Brodzik

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article