Buraczki na cieplo

Publié le par vander

 IMG_4460-copie--800x600-.jpg 

 Skladniki:

- 4 duze buraki
- sol
- cytryna
- 2 lyzki smietany
- 1 lyzeczka masla
- 1 kostka wolowego knora
- 1,5 lyzki maki
 

  

Przygotowanie:

• Obciac wasy i ugotowac. Sprawdzic widelcem czy miekkie. Ostudzic.

• Obrac i zetrzec na malej tarce.

• Dodac skladniki, mieszac i probowac.

• Gotowac troche na malym ogniu ok. 

• Make rozrobic z ok. 0,5 szklanki wody zeby bylo to plynne. Dobrze rozetrzec i dodac po trochu do burakow, mieszajac. Gotowac na malym ogniu 2-3 minut mieszajac.  

IMG_4459-copie--800x600-.jpg

 

Przepis mamy

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article