Jajka faszerowane w skorupkach
Skladniki :
10 jajek
smietana
musztarda
koperek
pietruszka
szczypiorek
sol
pieprz
bulka tarta
Przygotowanie :
• Jajka ugotowac na twardo na malym ogniu zeby nie popekaly skorupki. Cate jajka w skorupkach kroic wzdloz na polowki. Ostroznie zeby skorupki nie popekaly wyciagnac cala zawartosc jajek (bialko i zoltko).
• Jajka drobno posiekac, dodac posiekane na drobno : koperek, pietruszke i szczypiorek. Wszystko dokladnie wymieszac. Na koniec dodacsmietanke (tyle tylko zeby masa byla spojna) i lyzeczke musztardy do smaku. Doprawic sola i pieprzem
• Tak przygotowana mase wlozyc do przygotowanych skorupek. Kazda skorupke maczac w bulce tartej (strona z farszem) i ukladac na patelni na rozgrzanym masle. Smazyc az do zarumienienia.